Meedoen

De benodigdheden om mee te doen

CIF Netherlands is een vrijwilligersorganisatie waar mensen die open staan voor nieuwe internationale ervaringen meer dan welkom zijn.

Wilt u gastgezin zijn voor een welzijnswerker uit het buitenland? Of wilt u een deelnemer kennis laten maken met uw werk? Voor beide partijen zal het een leerzame ontmoeting en ervaring worden.

Gastgezinnen

In Nederland wonen de deelnemers aan het uitwisselingsprogramma voor de duur van een week bij een gastgezin. Het leven in een gastgezin is een belangrijk onderdeel van het programma omdat het de deelnemer een unieke mogelijkheid biedt om Nederland van zeer nabij mee te maken en te leren kennen. Vanuit het gastgezin brengen de deelnemers bezoeken aan diverse organisaties.

Wat vraagt CIF van gastgezinnen?

  • Open staan voor nieuwe ervaringen
  • Slaapkamer ter beschikking stellen
  • Maaltijden verzorgen
  • Ondersteuning bieden aan de gast (uitleggen van gewoontes, OV etc)
  • Engels spreken

U hoeft dus niet werkzaam te zijn in het welzijnswerk om gastgezin te kunnen worden.

Gastorganisaties

De deelnemers bezoeken in de tweede week van het uitwisselingsprogramma verschillende organisaties die overeenkomen met de werksoort van het thuisland en/of van hun voorkeur. Tijdens het bezoek kunt u vertellen over uw organisatie, een rondleiding geven of zo mogelijk en wenselijk de deelnemer daadwerkelijk het werk laten ervaren door hen in contact te brengen met (andere) medewerkers of cliënten. Een bezoek duurt meestal anderhalf uur tot een dagdeel en dient in het Engels plaats te vinden.

U kunt verwachten dat de deelnemer iets vertelt of iets laat zien over zijn/haar werk uit het thuisland. Iedere deelnemer bereidt een presentatie voor die getoond kan worden. Dit geeft u de mogelijkheid om snel en efficiënt inzicht te krijgen over uw werksoort in een ander land.

Wilt u meer weten of heeft u interesse om gastgezin of gastorganisatie te worden, neem dan contact op met CIF Netherlands.

Translate »